Emotie de toamna

Emotie de toamna

Sambata dimineata cu ploaie, nor si frig. Suna alarma la 7. Aman. Suna la 8 din nou. Aman din nou. Suna la 8:30. O opresc si ma ridic din pat. Ma cheama datoria. De profesor de data asta.

Ma pregatesc intr-un ritm mai lent ca de obicei. Plec. Ploua. Merg. Lipai printre balti. Trebuie sa-mi fac abonament parca. Hai ca imi fac la intoarcere.

Ajung la Crangasi. Imi iau un cappuccino si niste fursecuri cu gem. Gem fata in fata cu non-gemul. Se inteteste ploaia. Ajung la destinatie. Ma revigorez. Vorbesc. Rad. Gesticulez. Privesc in ochi. Intreb. Propun. Dau feedback.

Plec. Ploaia ploua. Imi fac abonament. Ma urc in tramvai. Control. Zambesc. Scot cardul. Zarva si cearta trei scaune mai incolo.

Moghioros. Cumpar mancare de matze. Ma intorc la tramvai. Urc. Cobor la prima. Ma uit la bascheti. Stangul e ud. Simt si ciorapul ud. Calc stramb de mi se uda doar un baschet? Sau poate am un baschet stricat?

Ajung acasa. Las mancarea. Salut matzele. Plec sa iau nisip de matze. Baschetul ia apa mai ceva ca Titanicul. Incerc sa nu-l bag in seama. Nu-mi iese. Ma mai uit un pic la el.

Ajung in Lidl. Lume multa. Carucioare pline. Pentru dvs. se deschide casa 2. Ce frumos! Pentru mine? Hai intr-acolo! Un nene mai sprinten imi taie fata cu caruciorul.

Pun sacul de 20jde kile de nisip pe banda. Imi vine randul. Platesc. Imi imbrac sacul in saci de plastic. Il iau in brate. Ies. Merg. E greu.

Ioana merge mai departe.
Sacul tot greu ii.
Ioana traverseaza.
Sacul o trage-n jos.
Ioana tine fruntea sus.
Sacul nu se lasa.
Nici Ioana.
Sacul apasa pe brate.
Ioana respira sa-i treaca.

Mai e putin. Am ajuns in fata blocului. Nu las sacul. Il priponesc de o balustrada si scormonesc in geanta dupa chei. Deschid. Urc. In fata usii de la intrare mai-mai sa scap sacul.

Intru. Il plasez in mijlocul holului. Ma schimb. Curat. Arunc. Spal. Sterg. Hai ca-i bine! Mi-e foame! Fabio. Salata de data asta. Mananc. Ma uit la Brooklyn 99. Rad.

Vorbesc cu barbatul. Ascult muzica. Ma apuca somnul. And out. Dorm dusa vreo cateva ore. Ma trezesc. Intind rufe. Pun altele la spalat. E seara. Nu mai ploua parca.

Mi-am gasit coloana sonora pentru toamna asta.

Sambata e aproape pe terminate. Ma fixez pe versurile piesei. Ma apuca dorul. Il opresc. Revine. Sunt singura. Mi-e bine si nu prea.

I think of you, I want you to, I fall for you. It’s affection always!
Maine o sa fie mai bine! Se termina piesa. Dorul nici gand. Il las sa doreasca.

Incepe Groove Armada – Think Twice. Cica…

Close your eyes and lose the feeling that’s been sinking
Close your eyes and count to three
Close your eyes, rewind, I know just what you’re thinking
Close your eyes and think of me

Pai asta si fac. Pe bune. I shit you not. Fiecare pe partea lui de continent. Traim separat. Gandim separat. Simtim impreuna. Planuim impreuna. Impreuna. Aproape si departe. Bine si rau. Greu si usor. Eu si tu. Noi…

P.S.: S-a terminat Groove Armada – Think Twice si a inceput Chet Faker – I’m into you. Si nici macar nu-i playlist-ul meu. Mi-am gasit coloana sonora pentru etapa asta de viata.

One Response »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.